Bedrijfspand D.O.R.C.

Dit bedrijfspand is gelegen aan de Kerkweg in Zuidland (Zuid-Holland) en bestaat uit kantoren, magazijn, een cleanroom, 3 hotelkamers, een bedrijfskantine en een installatieruimte.

De constructie

Het gebouw is gefundeerd op betonnen heipalen met in het werk gemaakte betonnen funderingsbalken waarop een in het werk gestorte betonvloer is gemaakt (magazijn) of kanaalplaatvloeren zijn gelegd. De verdiepingsvloeren zijn eveneens van kanaalplaat.
Op de betonvloer en funderingsbalken is als hoofddraagconstructie een staalconstructie gemonteerd waaromheen een schil is gemaakt van baksteen en vezelcementplaten. Alle kozijnen zijn van aluminium

Grote complexiteit

Omdat het gebouw veel verschillende functies heeft was de grote uitdaging om de werkzaamheden zodanig op elkaar af te stemmen dat de (verschillende) werkzaamheden elkaar niet zouden overlappen.

Door een zorgvuldige keuze van onderaannemers en wekelijks werkoverleg is de opleveringsdatum gehaald zoals die van tevoren was afgesproken. De totale bouwtijd heeft 12 maanden in beslag genomen.