32 woningen 16hoven

Op een nieuwbouwlocatie nabij Rotterdam/The Hague airport hebben wij 32 eengezinswoningen gerealiseerd in ca 4 woningtypes. Alle woningen zijn koopwoningen, waarbij de kopers de woningen voor een groot deel zelf in konden delen.

Uitdagende bouwplaats

In Park16Hoven moet vooral veel groen blijven. Vandaar dat deze bouwplaats nogal groot was. (onze uitvoerder had een fiets!) Maar dat betekent ook dat de organisatie van de bouwplaats strak en helder moet zijn, om onnodig geloop, gezoek en tijdsverlies te voorkomen.

Bouwmethodiek

Nadat de prefab betonnen heipalen waren geslagen, de fundering gemaakt en de begane grondvloer gelegd is het casco van dit project gemaakt met behulp van een tunnelbekisting. In de gevel zijn prefab betonnen spouwbladen geplaatst, waar de kozijnen al op gemonteerd waren. Door deze methode is het redelijk snel mogelijk om aan de afbouw te gaan beginnen, waardoor ook dit project ruimschoots binnen de tijdslimiet is opgeleverd.

Kopersmeerwerk

De kopers hadden in dit project alle ruimte om hun woonwensen in vervulling te doen gaan. Dat vraagt veel aandacht van de werkvoorbereiding, de uitvoerders en de onderaannemers. Omdat wij de kopersbegeleiding in eigen hand houden is het gelukt om alle woonwensen uit te voeren.