3 locaties Rotterdam Noord

Op drie invullokaties in Rotterdam-Noord hebben we aan de Proveniersstraat 4 eengezinswoningen gebouwd, aan de Herlaerstraat 8 appartementen en aan de Jensiusstraat eveneens 4 eengezinswoningen.

Uitdagende logistiek

Tussen twee bestaande panden in bouwen vraagt een bepaalde specialisatie! Wij hebben voor alle 3 locatie’s gekozen voor een vaste kraanopstelling in de achtertuin (soms in die van de buren!) om in ieder geval aan- en afvoer van mobiele kranen zoveel mogelijk te voorkomen.

Bouwmethodiek

De heipalen aan de Proveniersstraat zijn mortel-schroefpalen. Aan de Herlaer- en Jensiusstraat was dit niet mogelijk in verband met de te kleine bouwput en de te smalle straten. Hier hebben wij prefab betonnen heipalen gebruikt die echter op de eerste zandlaag staan om niet teveel trillingen naar de belendingen te veroorzaken. De woningscheidende wanden en binnenspouwbladen van de drie projecten zijn van kalkzandsteen elementen, de verdiepingsvloeren zijn gemaakt m.b.v. breedplaatvloeren. In alle gevallen zijn houten kozijnen toegepast, gevelbekleding is van metselwerk, prefab beton (Proveniersstraat) of gevelstucwerk ( Herlaer- en Jensiusstraat)

In alle 3 de projecten hebben de kopers grote invloed gehad op de afwerking van hun woning.

Scherp tijdsbestek

Alle projecten zijn binnen 8 kalendermaanden gerealiseerd.